Hétfőtől a siófoki helyi autóbuszbérleteket is vásárolhatóak a MÁV applikációban és pénztárakban  

A MÁV és a Volánbusz stratégiai együttműködésének, közös fejlesztéseinek köszönhetően újabb város helyi bérletei lesznek elérhetők a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében. Február 15-től már Siófok helyi autóbusz-bérleteit is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a MÁV-START pénztáraiban – áll a vasúttársaság közleményében.

 

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amelyben több városi, térségi bérlet mellett már a siófoki összvonalas havi, az I. és a II. félhavi, a 7 napos, a tanuló és a nyugdíjas bérlet is elérhető február 15-től. A MÁV-START személypénztáraiban – a felsoroltakon kívül – vonaljegyet is lehet majd vásárolni a helyi buszjáratokra.

A MÁV applikáció Térségi és városi jegyek menüpontjából már megválthatók a Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek, az első, tarifális mérföldkőnek tekinthető Dunaharaszti zónabérlet, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai és zalaegerszegi helyi buszbérletei is. Az applikációban megváltható székesfehérvári autóbusz bérletek kivételével a Volánbusz bérletek és a Dunaharaszti zónabérlet a MÁV-START pénztáraiban is megválthatók. A székesfehérvári Volánbusz bérletek csak Székesfehérváron, az Ügyfélszolgálaton található pénztárban válthatók meg.

A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai közös együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása.

A nyáron megkezdődött menetrendi összehangolás első lépéseként 2020. szeptember 28-tól Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szombathely, Siófok és a Balaton déli partja, valamint Székesfehérvár térségében versenyképesebb menetrendi kínálatot és minőségibb szolgáltatásokat vezettek be a szolgáltatók. A decemberi menetrendváltáskor pedig számos térségben további összehangolási intézkedések tették az ott élők közlekedését kényelmesebbé, tervezhetőbbé és olcsóbbá.