Hétfőn reggel újra indul a balatoni kompközlekedés

Az időjárás fokozatos melegedésével újra biztonságos utazási feltételekkel indulhat el a kompközlekedés Szántód és Tihany között  február 27-étől, hétfő reggeltől. A kedvezőtlen időjárási körülmények és a tavon kialakult évek óta nem tapasztalt jégvastagság miatt  január 6. óta szünetelt a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) kompszolgáltatása – álla társaság hirbalaton.hu -hoz eljuttatott közleményében.

Hétfőtől a meghirdetett menetrend szerint óránként járnak a kompok, Szántód felől 7.00 – 18.00 óra között, Tihany felől 7.30 – 18.30 között.

A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között 2016-ban több mint 1,1 millió utas vette igénybe. A korábbi évek utasforgalmi adatait áttekintve ezzel egy 14 éves rekord dőlt meg, hiszen utoljára 2002-ben szállított a társaság 1.073.000 utast éves szinten.

Dónucz László a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója arról számolt be, hogy az idei év újdonságaként a Balatoni Hajózási Zrt. bevezeti a BAHART Kártyákat, melyekkel kiváltja az eddig kizárólag a kompátkelésre felhasználható törzsutas kártyarendszerét is.

Az új kártyák a kiváltásukat követően a kártyaegyenleg erejéig fizetési eszközként, fizetési módként funkcionálnak. A bevezetéskor összesen 8 verzió kerül forgalomba, ezek többségéhez eltérő mértékű kedvezmények is társulnak.  A BAHART kártyákat (kétféle ajándékkártya, háromféle JOKER kártya és háromféle Mastercard JOKER kártya) bármely BAHART jegypénztárban meg lehet vásárolni a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajó kikötőiben (hajóállomásokon), illetve a RÉV kikötőkben nyitvatartási / üzemelési időben.

Az újdonság ebben a konstrukcióban, hogy a megvásárolt plasztik kártyán szereplő egyenleget már nem csupán a kompon, hanem a BAHART számos egyéb hajós szolgáltatására (pl. menetrendi hajózásra, sétahajózásra, a BAHART valamennyi saját programhajó szolgáltatására) is fel lehet használni a vásárlástól számított következő év végéig. Az ún. JOKER, illetve MC JOKER kártyatípusokkal ráadásul jelentős kedvezményekkel vehetők igénybe ezek a szolgáltatások a normál díjtételekhez képest. Köszönhetően a BAHART egyik stratégiai partnerének a kedvezmény mértéke az egyik kártyatípussal eléri a 20%-os mértéket. Hisszük, hogy a felhasználhatóság szélesítésével és a kedvezményekkel jóval nagyobb célközönségnek éri meg valamilyen típusú BAHART kártyát vásárolni és hajóval utazni a Balatonon az év során. A két különböző egyenlegösszeggel megvásárolható Ajándékkártyával pedig bárki meglepheti családját, barátait hajós élményt ajándékozva.

További részletek a társaság honlapján, a balatonihajozas.hu -n olvashatók.

(12:17)