Hétfőn kinyithatnak a vitorlás kikötők a Balaton körül – de a Nemzeti Regatta elmarad

Idén a koronavírus miatt elmarad a „Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja”  – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. A hajózási társaság hírlevelében azt írja, hogy jelenleg úgy fest: kinyithatnak a kezelésükben lévő vitorláskikötők a Balaton körül március 30-án. 

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel nekünk is meg kellett hozni azt sajnálatos döntést, hogy az eredeti tervek szerint 2020. június 6-7-én Siófokon megtartandó rendezvényt töröljük – olvasható a Balatoni Hajózási Zrt, az idei Nemzeti Regattával kapcsolatos döntését a rendezvény honlapján.  Indoklásban azt írják: “Tesszük mindezt felelősségteljesen valamennyi résztvevő és kilátogató néző, valamint a szervezésben, lebonyolításban érintett munkatársaink egészségének védelme érdekében!”

A Balatoni Hajózási Zrt. arról is tájékoztat a vitorláskikötőhely bérlőknek szóló hírlevelében, hogy  a koronavírus magyarországi megjelenésére való tekintettel  a BAHART Ügyfélközpontban a személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel. Kérik, hogy az ügyintézésben a telefonos és az e-mailes kommunikációt szíveskedjenek választani.

Közölték továbbá, hogy a 2020. március 23-án ismert információik alapján a vitorláskikötőik 2020. március 30-án (hétfő) megnyitnak.

“Amennyiben időközben bármilyen központi, kormányzati intézkedés ezzel ellentétes helyzetet eredményezne, akkor haladéktalanul tájékoztatjuk Tisztelt Bérlőinket!” – áll a közlésben.

Hozzáteszik: bár a szolgáltatást egyelőre – fokozott biztonsági intézkedések mellett – biztosítják, felhívják a figyelmet, hogy a megbetegedés megelőzésének leghatékonyabb módja, hogy aki teheti otthon marad!