Hemzsegnek a rendőrök a Balaton partján (nepszava.hu)

Úton-útfélen megállítják a rendőrök az autósokat a Balaton partján. A Facebookon számos autós adott hangot meglepetésének, vagy bosszankodásának. Néhány kilométeren belül is újabb és újabb ellenőrzésekbe ütköztek, aminek akár a vasárnapig tartó zamárdi Balaton Sound is lehet az oka, de azt nem lehet mondani, hogy a rendőrök magára hagyták volna a magyar tengert…

Földön, vízen és levegőben is vigyáznak a helyiekre és az ide érkező turistákra – ezt Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány mondta a napokban Siófokon, amikor a szolgálatot felvevő negyvenöt próbaidős rendőrnek tartott eligazítást. Akkor hangzott el az is: bár Siófokon jelentős mértékben visszaesett a bűncselekmények száma, a közlekedési baleseteké azonban nem csökkent. Arról is tájékoztattak a rendőri vezetők: kiemelten figyelnek a fesztiválok, tömegrendezvények biztonságára; péntek, szombat éjszakánként megerősített bűnügyi és rendészeti állomány teljesít szolgálatot.

Rendszeresen feltűnnek a Balaton-parton a Készenléti Rendőrség járőrei, a közterületen dolgozók számát pedig úgy duplázták meg nyárra a Somogy megyeiek, hogy más kapitányságok állományából vezényeltek rendőröket a Balatonra.