Hello Veszprém-Balaton – elindult az EKF turisztikai-kulturális online magazinja

A Hello Veszprém-Balaton (Hello VEB) magazin a Veszprém-Balaton 2023 EKF program magazinoldala. Fő célja, hogy színes, szórakoztató tartalmakon keresztül mutassa be a Veszprém-Bakony-Balaton régió sokszínűségét, az EKF régió településeit és azokat a kulturális, épített, vagy természeti kincseket és különlegességeket, amelyek a térséget aktívan formálják.

 

Pezsgő kulturális élet a Balaton-felvidéken, a tó partján, a Bakony alján és Veszprémben: ez a kép bontakozik ki a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa új online magazinjából. Érdekes, vagy éppen megható történeteken keresztül ismerhetjük meg a táj kulturális históriáját minden egyes kattintás után.  Megismerhetjük a térség gasztrovilágát, de innen lehet tippeket kapni, ha csak kirándulnánk, helyi kincseket keresnénk a régióban.

„Az oldal indításával az a célunk, hogy Veszprémet és a Bakony-Balaton régiót egy régióként mutassuk be az itt élőknek és a külföldről idelátogatóknak. Ezentúl szeretnénk a térség turisztikai vonzerejét megmutatva új vendégeket idecsábítani az év kevésbé frekventált időszakában is úgy, hogy ők vegyenek részt a helyi kulturális eseményeken is.”

– ajánlja az olvasók figyelmébe Markovits Alíz a VEB2023 EKF vezérigazgatója az új honlapot.

A HelloVEB.hu gondolata kicsivel több mint egy éve fogalmazódott meg. Wágner- Fülöp Luca, az oldal főszerkesztője és Toroczkai Csaba fotós a csapat két meghatározó alakja. Ők ketten legalább 50 ezer km utazáson, 10 ezer expón és legalább 100 ezer leütésen vannak már túl. Ennek a munkának a gyümölcsét osztjuk most meg a közönségünkkel.

„Nekünk, az oldal készítőinek az a legfontosabb, hogy a VEB 2023 EKF iránt érdeklődőknek át tudjuk adni azokat a bakonyi-balatoni-veszprémi élményeket és értékeket, amelyeket a térségben utazva mi nap-mint-nap megélünk.Meg akarjuk mutatni, hogy van élet a Balatonnál túl a strandokon, a lángossütőkön és a klasszikus értelemben vett attrakciókon; van bakonyi kaland a betyárlegendák mellett, és van veszprémi élet az útikönyvek ajánlásain kívül is. Célunk, hogy ez az online lap közösséget is építsen: ha egy-egy olvasónk a cikket olvasva átautózik a szomszéd faluba, hogy megismerjen egy gazdaságot, kisvállalkozást vagy helyi közösséget, akkor ez már egy sikertörténet. ”

– teszi hozzá Wágner- Fülöp Luca főszerkesztő.

Toroczkai Csaba fotós kivételesen szerencsésnek mondja magát, hogy éppen ebben a térségben alkothat az Európa Kulturális Fővárosa program számára:

„Bár egy természetközeli településen élek, de soha ennyit nem jártam a természetben, mint mióta a Hello VEB-nek fotózom. Hetente legalább háromszor csatangolok csodaszép helyeken és naponta csodálkozom rá, hogy milyen szépségeket rejt ez a vidék. Ez a munka nekem egyszerre tanulás, rácsodálkozás és maga a szabadság.”

-mondja miért jó neki naponta hegyre fel és le cipelni a 15 kilós fotóstáskát.

A Hello Veszprém-Balaton magazin alapvetően fiatalos, friss, kötetlen hangnemben szól az olvasókhoz, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a jövő generációját is megszólítsuk és ösztönözzük őket arra, hogy ellátogassanak a régióba, hogy minél inkább vonzónak találják a térséget kreatív-kulturális szempontból és hosszabb távon akár itt tervezzék a jövőjüket. Ennek ellenére vagy emellett viszont szeretnénk, ha tartalmaink minden korcsoportnak szólnának, így törekszünk arra, hogy írásaink az olvasói sokszínűséget képviseljék.

A magazin jelenleg blogos struktúrában működik – egy egyszerű szűrési rendszer segít eligazodni a tartalmak között. A cikkeket öt témakörbe csoportosítottuk: Történetek, Kultúra, Gasztro, Esemény, és Kikapcsolódás, illetve három földrajzi területre bontottuk, úgy, mint Veszprém, Bakony és Balaton. Ennek a szisztémának köszönhetően mindössze két kattintással megnézhetjük, hol érdemes kikapcsolódni, ha épp a Balatonhoz indulunk vagy milyen érdekes történeteket tudhatunk meg Bakonyhoz kapcsolódva.