Házszám a Balatonról (Magyar Hírlap)

A Margaret Island Balaton-ihlette dalával indult útjára a VOLT Produkció új projektje, a Road Movie, amely a legnépszerűbb hazai zenekarok és előadók dalaival mutatja be Magyarország különböző városait és régióit, a dalokhoz pedig ismert és elismert filmrendezők készítenek klipeket. Az első alkotás augusztus 20-án, a Petőfi Zenei Díj show keretében debütált Zamárdiban.

Nagyon megörültünk ennek a felkérésnek, hiszen mindig is fontosnak tartottuk a helyi értékeink hangsúlyozását – idézi a Magyar Hírlap Lábas Vikit, a Margaret Island énekesnőjét. Kifejtette:  számukra a Balaton déli régiója mindig is kultikus hely marad: itt találkoztak először a zenekar tagjai Balatonbogláron, itt adták az első akusztikus koncertünket Margaret Island zenekarként Fonyódon, és a mai napig ide járnak vissza alkotótáborozni a zenekarral.

“Ráadásul ez a felkérés tökéletesen beleillett az idei zenekari évünkbe is, mivel idén az 5. szülinapunk alkalmából a „Legszebb színek” elnevezésű turnénk keretein belül épp az ország különleges tájait járjuk be a közönségünkkel együtt, mesés környezetben, világörökségi helyszíneken adunk áthangszerelt koncerteket.” – mesélte Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője.

Az egész platform egy olyan páratlan ötletre épül, amin öröm dolgozni, nagyon inspiráló egy-egy szerzemény alapján megközelíteni egy adott térséget – ezt már a Balaton által ihletett dal klipjének rendezője mondta.

A Road Movie a szervezők szándéka szerint egy valódi sorozatként éveken át követhető lesz majd a legnépszerűbb előadók csatornáin. Az első körben 15 szerzőt és előadót kértek fel arra, hogy írjanak olyan dalokat, amelyekben a hozzájuk leginkább közel álló – ismert, vagy eldugott – tájak elevenednek meg – fejtette ki Lobenwein Norbert. A Road Movie producere szerint mindennek legnagyobb erénye a hitelesség, hiszen a szerzők kivétel nélkül a saját gondolataikat, érzéseiket tolmácsolják a dalaikban.

A Road Movie együttműködő partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. Németh Anna, az MTÜ marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: a Road Movie keretében lévő teljesen egyedi megközelítés segít abban, hogy a néző egy eddig nem látott szemszögből is megismerhesse Magyarország természeti vagy épített kincseit. “Célunk, hogy a Road Movie koncepciója által sokan kedvet kapjanak felkeresni és megismerni a bemutatott helyszíneket és régiókat.” – idézi Németh Annát a Magyar Hírlap.

Itt tekinthető meg a Margaret Island Balaton által ihletett dalából készült videoklip: