Hobbi pékek remekeit várják Gyenesdiáson

Második alkalommal rendezik meg a Hobbi Pékek Találkozóját Gyenesdiáson. Az ötletgazda Somogyi Zoltán Max gasztroblogger még tavaly határozta el, hogy népszerűsíti a természetes alapanyagból készült ételeket. A saját készítésű kenyerek és péksütemények kedvelői szeptember utolsó napján mutathatják meg, ők hogyan készítik az általuk legjobbnak tartott termékeket.

A rendezvény házigazdája, Somogyi Zoltán Max szerint sokan nem is gondolják, hogy milyen könnyen megtanulható a veknik, cipók vagy a különböző péksütemények, kiflik, zsemlék elkészítése. Ezért is döntött úgy, hogy megpróbálja minél szélesebb körben megismertetni az otthoni kenyérsütés előnyeit.

A “házi pékeknek” még egy napjuk van a nevezésre (nevezési díj nincs), a tavalyihoz hasonlóan négy kategóriában. A csak természetes alapanyagokat tartalmazó, saját készítésű, kemencében vagy sütőben készített termékeket magokkal, gyümölcsökkel is ízesíthetik.

A gasztroblogger hangsúlyozta: bár lesznek nyertesek és díjak, elsősorban nem a versengés a legfontosabb, inkább egy jó hangulatú találkozó a cél, ahol az otthoni kenyér és péksütemény készítés fortélyain van a hangsúly.

A Hobbi Pékek Találkozóját szeptember 30-án, szombaton 14 órától rendezik meg Gyenesdiáson. Helyszín: A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert.