Házhoz viszik a könyvtárat Balatongyörökön (zaol.hu)

A művelődési házak, kulturális intézmények, múzeumok ugyan egy időre bezárták kapuikat, de nyitottak az online térben. A keszthelyi és térségbeli intézmények is többfajta lehetőséget kínálnak. A balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár sem fogadja az olvasókat, de a könyvek nem maradnak a polcokon: kérésre házhoz viszik az olvasnivalót.

Készítettünk egy segédletet, hogy hogyan lehet elérni a Szirén (integrált könyvtári rendszer) felületén a balatongyöröki könyvtárat és hogyan találják meg, hogy a keresett könyv megvan-e nekünk. Vittünk már ki mesekönyvet, regényt, újságot – mondta el a zaol.hu-nak Villányi Éva, az intézmény vezetője.

A könyveket egy-két nap múlva kiszállítják, viszont vissza majd csak a járványveszély elmúltával kerülnek vissza a kötetek.

A portál arról is beszámolt, hogy a  Helikon kastélymúzeum is él a modern világ vívmányaival: az intézmény honlapján, facebook oldalán és Instragramon tesznek közzé tartalmakat, melyek mind a tárlatokhoz kapcsolódnak.

Mindegyik kiállításhoz fognak kapcsolódni rövidebb filmek, melyek egy-egy kiállítás egy részét fogják bemutatni, vagy egy témát ölelnek fel. A műtárgyakról írunk rövid bemutató szövegeket is. Azokat szeretnénk bemutatni, melyek az elmúlt egy-két évben kerültek be a kiállításokba – sorolta az online lehetőségeket Kardos Laura. A közgyűjteményi vezető hozzátette: szeretnének archív fotókat is közölni a kastélyról és a Festetics-családról.