Hazakerült az ellopott kapitális ponty (balatonihal.hu)

Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár – az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra az a kapitális ponty amely rejtélyes körülmények között került egy Tolna megyei magántóba. Szerencsére egy hónap után újra életjelet adott magáról és a hét végén visszakerült a Balatonba-számol be honlspján a Balatoni Halgazdálkodási Zrt.

 

Május végén még Balatonföldváron örvendeztetett meg egy horgászt az öreg vándor, majd hirtelen fordulatot vett a nagy túlélő élete, ugyanis egyik napról a másikra egy magántóban találta magát. Szerencsére a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakembereinek gyanússá vált egy, a közösségi médiában megjelenő tórekord és a hal egyedi ismertetőjegyei alapján egyértelműen beazonosították a balatoni uszonyost.

2019-től indult a 20 kg-nál nagyobb pontyok bejelentése a Balatonon. Ennek fő célja az volt, hogy nyomon kövessék a kapitális pontyállomány fejlődését mind darabszámban, mind súlygyarapodásban. Halőrzési szempontból kiemelkedő fontossággal bír a halak dokumentálása, ez ezúttal is bebizonyosodott- írj a balatonihal.hu.

A halgazdálkodási cég honlapján részletesen ír a szerencsés kalandról és fotókon is megmutatják a különös ismertető jegyeket.