Hazai Vizeken: Idén is lesz Balatonfüred-Tihany Beevezés (MTI)

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) idén, április 20. és szeptember 21. között négy eseményt szervez a Hazai Vizeken programsorozat keretein belül. Ezekkel Magyarország különböző vízfelületeire hívják az aktív kikapcsolódást kedvelőket.

Az MKKSZ a honlapján emlékeztet, hogy 2024-ben már a negyedik évada következik a programsorozatnak, amelyet három évvel ezelőtt azzal a céllal hívtak életre, hogy a szabadidős sportolóknak minél több lehetőséget biztosítsanak a szabadban való edzésre, az egészséges versenyzésre és jó hangulatú vízparti baráti, vagy családi napokra. A korábbi évek tapasztalataiból és visszajelzéseiből kiindulva idén négy helyszínen – Győrben, Dunakeszin, Szarvason és Balatonfüreden – lesz lehetőség kajak, kenu, SUP és számos egyéb kategóriában vízre szállni.

Győrben négy, Dunakeszin kettő, Szarvason és Balatonfüreden pedig egy-egy távra lehet leadni a nevezést.

Az időpontok és helyszínek:

  • 2024. április 20. – Mosoni-Duna Beevezés, Győr
  • 2024. június 1. – Dunakeszi Futam, Dunakeszi
  • 2024. július 7. – Sándor Tamás Emléktúra, Szarvas
  • 2024. szeptember 21. – Balatonfüred-Tihany Beevezés, Balatonfüred

Az online jelentkezést az evezzitthon.hu oldalon keresztül lehet megtenni, az április 20-i első állomásra már el is indult a nevezés. A távokat teljesítők online emléklapot és befutó érmet kapnak, míg a kategóriák első három helyezettjei egyedi Hazai Vizeken éremmel térhetnek haza.