Hazai és uniós támogatással megújult több utca Balatonakarattyán (veol.hu)

Több mint 300 millió forint hazai és uniós támogatással közel öt kilométeren teljesen megújult több akarattyai út, amelyek a szélesítés után kerékpárforgalomra is alkalmasak már – hangzott el az ünnepélyes átadáson.


Matolcsy Gyöngyi polgármester elmondta, kormányzati fejlesztéssel még idén elkezdődik a balatoni kerékpárút felújítása. Az új útszakaszokról elhangzott, a közlekedésbiztonság jegyében összekapcsolják a vasúti, buszos közlekedéssel, hogy a helyi intézményeket kerékpárral elérjék. A polgármester utalt rá, idén turisztikai forrásból a szabadstrand felújítására 50 millió forintot költenek. Tavaly a Bercsényi strandra 43 milliót, a Lidóra 30 millió forintot költöttek.

– Ha figyelembe vesszük, hogy négy éve váltunk le Kenesétől, és a nulláról indultunk, nagy eredmény, hogy az év végére a saját vagyonunk várhatóan eléri a közel egymilliárd forintot, ami elsősorban pályázati támogatásnak köszönhető. Balatonakarattyának több évtizedes lemaradást kell behoznia – vélekedett a település első embere, a veol.hu beszáolója szerint.