Havazás a Balatonnál: nincs fennakadás a közlekedésben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi előrejelzése alapján a déli órákban megérkezett a havazás a Balaton térségébe. A kezdeti hószállingózás helyenként igen gyorsan intenzív havazásra váltott, komoly fennakadásokat azonban egyelőre sehol nem okozott az időjárás.

A fő- és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek, nedvesek, helyenként latyakosak az Útinform tájékoztatása szerint, és egyelőre nem okoz komoly közlekedési nehézségeket a csapadék, amely változó halmazállapotú az országban.

A látási viszonyok országszerte megfelelőek, csak Vasvár, Zalaegerszeg, Keszthely és Szigetszentmiklós térségében közepesek. Fonyód környékén ködfoltok nehezítik a közlekedést.

A havazással érintett területeken a frissen lehullott hó mennyisége eléri az 1-4 centimétert, Baja környékén 5-10 centiméter körüli. A nyugati-délnyugati területeken és a Balatonnál jelenleg már inkább csak hószállingózás, gyenge havazás tapasztalható.

Az időjárás miatt sehol sem vezettek be korlátozást az utakon, és elzárt települések sincsenek.

Az OMSZ előrejelzése szerint az esti órákban a Balaton térségében várhatóan megszűnik a csapadéktevékenység, holnap száraz, hideg időre számíthatunk, legfeljebb egy-egy futó hózápor fordulhat elő.