Hátrányos helyzetű gyerekek balatoni nyaralását finanszírozta Gulácsi Péter (hvg.hu)

A magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa 40 hátrányos helyzetű gyerek révfülöpi táboroztatását finanszírozta. Az Igazgyöngy Alapítvány egy hetes programján arra is volt mód, hogy találkozzon a kis rajongóival, sőt kapura is rúghattak neki a gyerekek. A hvg.hu videóriportjából az is kiderül, kapott-e gólt.

Az L. Ritók Nóra által vezetett civil szervevet egy komplex szociális-oktatási modellel segíti a Berettyóújfalu környéken élő, sokszor hátrányos helyzetben, súlyos szegénységben élő gyerekeket és családjait.

Tavaly év végén kereste meg őket a társadalmi igazságtalanságok ellen korábban is többször hangját hallató Gulácsi Péter azzal, hogy szeretné támogatni a gyerekeket. Végül az igazgyöngyösökkel abban állapodtak meg, hogy egy 40 fős egyhetes nyári tábor teljes költségét állja. A szervezést, lebonyolítást a berettyóújfalui pedagógusok, a kapus pedig a finanszírozását vállalta.

Mint a lapnak a labdarúgó elmondta, fontosnak tartják feleségével, Vígh Diánával, hogy ne csak a véleményüket hangoztassák időnként társadalmi ügyekben, hanem megpróbáljanak konkrétan segíteni is. Erre sok példát lát külföldön az élsportolók között, de a magyar válogatott csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak is van már alapítványa. Gulácsi azt reméli, hogy ez a fajta segítségnyújtási szándék egyre jobban elterjed azok között, akik megtehetik, függetlenül, hogy élsportolókról vagy más területeken sikeres emberekről van szó.

A további részletek itt elolvashatók.