Hatalmasat bukott egy katamarán a Balatonon (Index.hu)

Szombaton kora délután csúnyán felbukott egy katamarán a Balatonon, Balatonfüred közelében. Az Index.hu-nak egy olvasójuk küldte a fotót, amelyen a baleset látható.

Fotó forrása: Index.hu


Az újság a képek láttán a balatoni vízirendészethez fordult, hogy megtudják, mi történt. A fényképeken szereplő hajó az MKB-PROSPEX-TEAM katamarán, és egy manőver teljesítése során „szúrt le” a hajó egyik orra, feltehetőleg kormányosi hiba vezetett a boruláshoz, tájékoztatta az Indexet Horváth László rendőrezredes. A kapitányságvezető azt közölte, hogy a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság mentést nem végzett a helyszínen, mert a hajónak saját kísérő és mentőmotorosa van, amely kísérte és beavatkozott.

Az ezredes arról is tájékoztatott, hogy 6 fő tartózkodott a hajón, de nem történt személyi sérülés, a borulás és a műszaki mentés nem befolyásolta a víziközlekedést.

A hajó a csapat saját tulajdona (MKB-PROSPEX TEAM), ugyanakkor a felborult katamaránt a VMSZ (Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata) Rupert mentőhajója – amely éppen egy egészségügyi mentési helyzetből érkezett a helyszínre – állította vissza az alaphelyzetbe, amely után a hajó folytatta útját.

A cikk folytatása és a fotó itt található.