Hat napig a Balatonnál gurulnak a pétanque-golyók (veol.hu)

A francia eredetű golyójátékról, a hazánkban is egyre népszerűbb pétanque-ról szól az a közel egy hét, amelynek első igazán látványos mozzanata a csütörtök reggeli megnyitó volt Szigligeten, a sportcentrumban – írja a veol.hu.

 

Ekkor vette kezdetét a Mix triplett nyílt nemzetközi pétanque-verseny, valamint a Szigligeti Csalogató Vándorkupa, ahol általános iskolák mérték össze tudásukat pétanque és futsal sportágban. Itt a szervezők nevében a Balaton Sportegyesület elnöke, Havasi Rita köszöntötte a résztvevőket, illetve Balassa Dániel szigligeti polgármester kívánt jó versenyzést mindenkinek.

A Balaton Petanque Fesztivál programja egyébként már kedden, a kétnapos edzőképzéssel elkezdődött, amelyet Claudio Mamino, a nemzetközi szövetség (FIPJP) elnökségi tagja koordinált.

A folytatásban pénteken duplettversenyt rendeznek, szombaton pedig a Centrope Cup triplettverseny selejtezőin vesznek részt a számos külföldi országból és itthonról érkező sportolók

A Balaton Pétanque Fesztivál zárónapjának programjait a keszthelyi Festetics-kastélyparkban tartják. Ahogy Havasi Rita fogalmazott, a világ egyik legszebb kastélyának parkjában írják saját történelmüket. Ez nem túlzás a sportág vonatkozásában, hiszen itt lesznek a Centrope Cup-elődöntők, és a döntőt is itt tartják, valamint az I. Festetics Petanque Kupa nemzetközi duplettversenyt is ezen a helyszínen rendezik meg vasárnap.