Hat év fegyház a siófoki rablónak

A Siófoki Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte – nem jogerősen – azt a 21 éves férfit, aki tavaly tavasszal kirabolt egy siófoki csillárszaküzletet, bántalmazva az eladót. Távozását követően 8 perc alatt elkapta a rendőrség.

 

A Kaposvári Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott 2017 tavaszán bement egy siófoki csillárszaküzletbe, ahol az eladót először ököllel ütlegelte, majd egy ollóval életveszélyesen megfenyegette azért, hogy adja át a bolt bevételét. Ezután a sértett kezét és lábát először szigetelő szalagokkal, majd kábelekkel megkötözte, a mobiltelefonját is elvette, és a helyszínről 211.000 forint készpénzzel, valamint a sértett kabátjával elmenekült.

Az eladónak sikerült értesítenie az üzlet telefonján a rendőröket, akik 8 perccel később már el is fogták a vádlottat, és megtalálták nála az ellopott pénzt is.

A rablás bűntette, személyi szabadság megsértésnek bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabott ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője részben enyhítés, részben eltérő minősítés miatt jelentett be fellebbezést.