Hat és fél tonna ponty a nemzetközi verseny félidejének mérlege

Hétszázötven, összesen hat és fél tonna öt kilogramm fölötti ponty akadt horogra az egy héten át tartó, V. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa félidejéig. A 250 versenyző csapatból 159-nek van eddig értékelhető hala, az eddig kifogott példányok legnagyobbika 24,85 kilogramm és Balatonmáriafürdőnél szákolták ki.

Folyamatosan javuló időjárás, idegörlő küzdelem és taktikus horgászat. Így lehetne jellemezni az V. IBCC eddigi történéseit, melyek során eddig is szép fogásokat könyvelhettek el a versenyzők Balaton- szerte. A nyugati medence, ezen belül a fonyódi térség és Ábrahámhegy környéke teljesít eddig a legjobban. A keleti medencének a keleti szélirány nem kedvező, de a Balaton ezen térsége is bármikor kiadhatja a verseny legnagyobb halát- számolt be honlapján a balatonihal.hu

A tavalyi eredményeket valószínűleg nehéz lesz túlszárnyalni, hiszen akkor 6247 db kifogott ponty mutatta meg magát a versenyzőknek, mérlegelőknek és a fotósoknak. A 140 órás küzdelem 51775 kg összfogással zárult.

A verseny hivatalos oldalán  életképek és szép fogások láthatók. A nap legizgalmasabb eseményeit minden este nyolckor másfél órás élő közvetítésben foglalja össze a Fishing and Hunting csatorna, de a műsor nyomon követhető a hivatalos facebook oldalakon és az IBCC weboldalán is.