Háromszázezer forintos bírság jogosságát kérdőjelezi meg egy család (Tények.hu)

Háromszázezer forintos csekket kapott az a család, akiket a Balatonföldváron elhelyezett egyik fix sebességmérő műszer mért be. Szerintük képtelenség, hogy a kamera által rögzített 167 km/órás sebességgel haladtak el az ellenőrzőpont alatt.

A családfő a Tények című műsor riporterének azt mondta, hogy az autó hetvenöt lóerős, ami egy ekkora kasznihoz nagyon kevés, ráadásul négy felnőtt és egy 3 éves kisgyermek is bent ült az autóban, hátul pedig csomagok voltak.

A férfi felesége az egyik közösségi oldalon hívta a figyelmet az esetre, ami – bejegyzése szerint – 2017.10.15-én történt, amikor Siófok felé tartottak autójukkal, és áthaladtak a balatonföldvári ellenőrző pont alatt.

„…A VICC az, hogy NEM tudjuk bizonyítani, hogy nem mentünk ennyivel!!!!!! A felvételeken kétséget kizárva mi vagyunk. Két fellebbezést már elutasított a rendőrség azzal az indokkal, hogy ez a rendszer tökéletesen működik. Most előttünk a kérdés, hogyan tovább? A további lehetőség a bírósági per, ami nem kevés pénzbe kerülne, vagy az, hogy befizetjük azt az összeget, amit büntetésből kiszabtak ránk…” – írja az asszony.

A televízió szerkesztősége az üggyel kapcsolatban kereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, de állításuk szerint az adás kezdetéig nem kaptak választ. A Tények videója ITT megnézhető.