Háromszáz adag ebédet készítettek balatoni szakácsok aranyvasárnapra a rászorulóknak (atv.hu)

Háromszáz adag ebédet készítettek Balatonfüreden balatoni szakácsok, amelyet veszprémi rászorulóknak fognak vasárnap kiszállítani. Húsz adagot visznek még a menüből a mentőállomáson szolgálatot teljesítőknek is – az atv.hu híradása szerint.

 

Egy rádióadás adta az ötletet a Balatoni kör tagjai számára, hogy szervezzenek jótékonysági ételosztást a rászorulók számára.

Varga László, a Balatoni Kör alelnöke a babgulyás hozzávalóit mesélte el Híradónknak: „15 kiló sertéslapockát, 5 kiló sertéscsülköt, 12 kiló krumplit, nyolc kiló répát, 6 kiló petrezselyem gyökeret, hat kiló zellert, körülbelül ezek a nagy számok”.

Az egyik balatonfüredi szálloda a kezdeményezés mellé állt, így a jótékony szakácsok egy profi konyhában készíthettek el összesen 300 adag ebédet. Nemcsak egy tartalmas levest készítettek, hanem – elsősorban a gyerekekre gondolva – egy kis csemegét is összeállítottak.

„Egy lecsós alapon pörköltalapot főzünk, a burgonya, illetve a bab külön fog elkészülni. A mákos gubához 200-250 kiflit szeletelünk össze, és a klasszikus teljes receptúra alapján mézzel, mákkal fogjuk ezt elkészíteni” – mondta Vincze Péter.

Az elkészült háromszáz adag menüvel vasárnap útra kelnek az akció szervezői és önkéntesei. 100-120 veszprémi családhoz jutnak majd el, és viszik el nekik a kétfogásos menüt, de húsz adaggal kedveskednek a város mentőállomásán éppen szolgálatban levő munkatársaknak is.