Háromezernél is több gyereket fogadhat a jövőben a zánkai tábor (M1)

Mintegy ötezer napközis Erzsébet-tábor lesz a nyáron, amelyeken csaknem nyolcvanezer gyermek vehet részt – mondta Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke. Az interjúban kitért a zánkai Erzsébet-tábor felújítási munkálataira is. 

 

Idén a koronavírus-járvány miatt az ottalvós táborok elmaradnak, viszont a napközis táborok létszámát megnövelték, így minden eddiginél több gyermek vehet részt ezeken júliusban és augusztusban – mondta el a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke.

Hornyák Tibor hozzátette, a táborok magas számára az is egy magyarázat, hogy az idén csak húszfős táborokat engedélyeztek. Ugyanakkor szigorúbb higiéniai szabályokat vezettek be, amelyek betartását ellenőrzik.

Elmondta azt is, a táborokat az iskolák szervezik, amihez az alapítvány a hátteret és a forrást biztosítja. A táborok tematikusak lesznek, „gyermekmegőrzőt” az alapítvány nem támogat, fontos kritérium, hogy legalább egy kirándulást is szervezzenek a táborokban egy hét alatt.

Hornyák Tibor a zánkai tábor felújításáról elmondta, hogy a 180 hektár területű létesítmény minden épületét renoválják, megnövelik a befogadóképességet, így már 3400 gyermeket fogadhat majd a munkálatok után. Homokkal borított Balaton-part, színházterem, sportcsarnok és szabadtéri játékok várják majd Zánkán a gyerekeket – részletezte az elnök.