Három országból érkeztek diákok Fonyódra környezettudatosságot tanulni

Az Erasmus-program keretében 18 finn, olasz és török diák érkezett a fonyódi gimnáziumba kísérőkkel az Erasmus-program keretében, és járják a Balaton, valamint Somogy nevezetességeit hétvégéig, egyebek közt a fenntarthatóságról, az újrahasznosításról és az önellátó gazdálkodásról tanulva.

Négy ország diákjai tanultak együtt az újrahasznosításról a fonyódi gimnáziumban (Fotó: AEÉ)

Lovizer Virág, a fonyódi központú Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány (AEÉ) környezetvédelmi témafelelőse elmondta, kedden a magyar gimnazistákkal 30 diáknak tartott interaktív órát, ahol az intézmény igazgatója volt a tolmács, és az alapítvány tagjai a segítők. Az óra részeként kiürült, kimosott tejes- és gyümölcsleves dobozokból készítettek pénztárcát, amit a 16-17 éves diákok igen élveztek, hiszen a kevésbé ügyeseknek is sikerélményt és új tapasztalatokat nyújtott.

A foglalkozás után a külföldi diákok áthajóztak Badacsonyba. A következő napokban pedig ellátogatnak még többek között a somogyvámosi Krisna-völgybe, a balatonboglári Gömbkilátóba, a somogyi Katicatanyára, és a kéthelyi Sáripusztára is.

 

Tejesdobozból készült pénztárca (Fotó: AEÉ)