Három éve tanult meg úszni, vb-résztvevő lett (Fina-World Masters)

Különleges történet Várady Judité, aki az 50-54 éves korcsoport nyíltvízi küzdelmeiben vett részt a FINA Masters Világbajnokságon Balatonfüreden. A szenior sportoló ugyanis három évvel ezelőtt még gyakorlatilag nem is tudott úszni!

„2014 szeptemberében egy kolléganőm hívott edzésre, aki rendszeresen járt úszni. Hegedűs Ágnes tartotta az első foglalkozást, és annyira tetszett, hogy azonnal kértem egy bérletet. Mellen azért tudtam valamennyire úszni, de minden más úszásnemet ő tanított meg nekem. Eleinte heti öt edzésem volt, ami később heti hétre változott…”

Másfél éve már országos versenyeken vett részt, tavaly nyáron pedig jött az ötlet, hogy a magyarországi Masters Vb-n is ott legyen. Első körben Hegedűs Ágnes és társai főszurkolójaként, de aztán úgy vélte, képes lehet 90 perc alatt teljesíteni a 3 km-es távot, így ő maga is elindult – többeket maga mögé utasítva a balatoni hullámok között!

„Nagyon jó a hangulat, jó a társaság, szeretem ezt a közeget. Medencében, 50 gyorson is rajthoz állok, ott is helyt szeretnék állni.”