Három és fél óra alatt teljesítette a távot a balatoni Szőlőskör leggyorsabb futója (balatontelevizio.hu)

Az idén már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Balaton-felvidék egyik legrangosabb futóversenyét, a 8. Prevital Szőlőskört. A leggyorsabb futónak alig több mint három és fél óra kellett, hogy teljesítse a PreVital Szőlőskör 50 kilométeres távját.

Többféle távot hirdettek a szervezők, az 50 kilométertől az 5 kilométerig bárki megtalálhatta a neki való kihívást. Az egyik legnépszerűbb erőpróba, az 50 kilométeres, amely nemcsak a testet, de a lelket is rendkívüli terhelésnek teszi ki.  A Balaton-felvidék dimbes-dombos vidéke, a vászolyi Kakas-hegy, vagy az Akaliból Dörgicséig tartó szakasz, esetleg a Balatonszőlősről Tótvázsonyig vezető táv olyan komoly emelkedők, amelyek a legtapasztaltabb futókat is kikezdik. Ennek dacára a Szőlőskör megtétele, leküzdése minden évben sok-sok amatőr, és profi sportolót motivál. Így volt ez szombaton is – tudósít a balatontelevizio.hu.

Sajnos egy szerencsétlen incidens beárnyékolta az egyébként rendkívül nívós eseményt. Történt ugyanis, hogy a magyar ultrafutás királynőjét, Lubics Szilviát és egy másik futót elsodort egy figyelmetlen autós. A résztvevők közül többen is ijedten látták a mentő, rendőrautó érkezését, ám szerencsére Lubics Szilviát gyorsan ellátták a Veszprémi Kórházban. (az esetről itt írtunk korábban)

Az 50 kilométeres távot végül Muhari Gábor nyerte 3:33:36 órás eredménnyel, a nőknél pedig Stefanovits Anna teljesítette a leggyorsabban 4:00:47 perccel.

A váltók versenyét Fábri László csapata nyerte 3:41:29 órával.