Zánkai és fonyódi ingatlant is kap az Erzsébet-táborokat működtető alapítvány (mfor.hu)

Egy, a parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint három értékes, összesen 16 086 négyzetméter alapterületű ingatlant kap meg ingyenes vagyonjuttatás keretében az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. A javaslat két fonyódi és egy zánkai ingatlant érint, ahol a gyermektáborok üzemelnek.

Az mfor.hu információi szerint ezekről az ingatlanokról van szó:

Fonyód, kivett közpark, 12 811 négyzetméter

Fonyód, kivett töltés, 2510 négyzetméter

Zánka, kivett móló, 765 négyzetméter

Az alapítvány az Erzsébet-program részeként közfeladatként táboroztat évek óta gyermekeket. A szervezet utolsó elérhető beszámolója a 2017-es évről szól. Ebből kiderül, hogy az értékesítés 74 milliós nettó árbevétele mellett egyéb bevételként 4,4 milliárd forint folyt be a szervezethez, melynek meghatározó része az Emberi Erőforrások Minisztériumától származó támogatás volt. A tárgyévi eredményük 542 ezer forint volt, de fontos figyelembe venni, hogy nem is az a célja az alapítványnak, hogy a nyereséget optimalizálja. Az alapítványi befektetett eszközök – amelyek leginkább tárgyi eszközökben állnak rendelkezésre – értéke 18,7 milliárd forint volt két éve.

Szintén kiderül a beszámolóból, hogy az összesen 9 fős kuratórium, valamint a 3 fős felügyelő bizottság juttatásaira 77,13 millió forintot költöttek. Az alapítványi tulajdonban lévő üzemeltető cég ugyanabban az évben 2 milliárd forint árbevételt ért el, amiből 671 ezer forint adózás előtti eredmény maradt. A társaság jegyzett tőkéjét tavaly júniusban emelték 70 millió forintra az addigi 20 millióról.

Az alapítvány közlése szerint az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben már több mint 100 ezren, tavaly pedig több mint 126 ezren.

A cikk folytatása itt.