Harminchárom riasztás három nap alatt

Harminchárom alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a somogyi tűzoltókat a hét utolsó három napján. Mintegy 17 hektár égett le 72 óra leforgása alatt – közölte honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Látrány, Táska, Szenna, Kaposvár külterületén az aljnövényzet kapott lángra, Balatonszabadinál foltokban égett a magas vegetáció és az összehordott szemét. Tabon az izraelita temetőben gyulladt meg a száraz avar.

A kaposvári tűzoltókat a megyeszékhely Zárda utcájába riasztották, ahol az egyik lakás fürdőszobájában rosszul egy fiatal péntek este. A mentőszolgálat munkatársai értesítették a tűzoltókat, akik méréseket végeztek a helyiségben, s a műszerek szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. Az eszméletét vesztett lakost a mentők kórházba szállították.

Egy rinyakovácsi melléképületben a méhkaptárok gyulladtak meg, s a lángok a lakóházat veszélyeztették. A tüzet a tulajdonosok eloltották, a kadarkúti tűzoltók átvizsgálták az épületeket, de a tűz nem terjedt tovább. Az egység eloltotta a még izzó kaptárok maradványait, majd kivitték azokat az épületből.