Harmat Kupa és Hajós Majális Balatonlellén

Április 30-án hajós majálissal és egy nagy múltú vitorlásverseny újjáélesztésével várják Balatonlellén a május érkezését. Az eseményen bemutatott elektromos és vitorlás hajókkal vízre is szállhatnak az érdeklődők.

A kikötők többségében a tavaszi munkálatoknál tartanak, és csak ezt követően teszik vízre a hajókat, Balatonlellén viszont nem pihennek a hajók, egyik esemény követi a másikat. A téli vitorlás versenysorozat után most egy nagy múltú versenyt, a Harmat Kupát éleszti újra a BL YachtClub csapata. Az április 30-án, hétfőn tartandó eseményre közel 20 hajó jelentkezett előzetesen. A Zánka-Révfülöp-Balatonlelle által határolt vízterületen egy háromszög alakú pályát alakítottak ki a résztvevőknek.

A családtagokra, szurkolókra és arra járó érdeklődőkre is gondoltak a szervezők, őket különféle programokkal szórakoztatják a Hajós Majális keretén belül. A kitelepült hazai és külföldi gyártók lehetőséget biztosítanak, hogy a bemutatott elektromos és vitorlás hajókat ne csak megtekinteni, hanem kipróbálni is lehessen. Szakmai ismeretátadásból sem lesz hiány: a lelkes, ám még amatőr hajótulajdonosok polírozási, teak fa ápolási és vitorla kezelési bemutatón vehetnek részt.

Egy majális mit érne májusfa állítás nélkül? Ezzel tisztában van az esemény szervezője, Tóth Balázs is, akitől megtudtuk, hogy egy igazi fa árbocot fognak a kikötő partján feldíszíteni.

– A bátrabbak különböző gyerek és felnőtt játékokban mérhetik össze tudásukat, a kényelmesebbek a kikötő partján piknikezhetnek, amihez a hideg sör és a virsli is biztosítva lesz. Mindehhez az időjósok 25 fokot, és enyhén felhős eget ígérnek, aminél tökéletesebb időjárást egy ilyen rendezvényhez kívánni sem lehet – számolt be a rendezvényről Tóth Balázs.

A rendezvény ingyenes.