Hamarosan nyit Szigliget jégpályája – példát mutat a település

December 1-től február végéig lesz nyitva Szigliget műjégpályája a helyi strandon, ahol vendéglátóegység, szauna és korcsolyakölcsönző is várja majd az érdeklődőket. Az észak-balatoni település képviselőtestülete úgy döntött, hogy bár veszteséges a jégpálya üzemeltetése, példát mutatnak nagyobb tóparti településeknek is, és biztosítják a szolgáltatást, hiszen évek óta cél és szlogen, hogy legyen egész évben vonzó a Balaton.

A szigligeti műjégpálya tavaly, közvetlenül a Balaton mellett (fotó: szigliget.hu)

Balassa Balázs, Szigliget polgármestere a hirbalaton.hu megkeresésére elmondta, a helyi képviselőtestület a pozitív visszajelzések hatására „vállalta be”, hogy idén is üzemeltessen az önkormányzat a téli hónapokban műjégpályáját. Az elmúlt “próba” téli szezonban mintegy 10 millió forintba került a 17,5 méter széles és 30 méter hosszú, nyitott jégpálya fenntartása, amely költségeknek a fele térült csak meg a belépőjegyek árából.

– Idén nyáron a strand vendégforgalma 5, a jegyeladásból fakadó árbevétele – az áremelkedés miatt – 15 százalékkal nőtt, ami fedezni fogja a jégpálya-üzemeltetés veszteségeit – mondta a polgármester. (Nyaranta a strandüzemeltetésből mintegy 60 millió forintos árbevétele származik a településnek, amit visszaforgatnak karbantartásokra, fejlesztésekre.)

“Bízunk benne, hogy hosszútávon jó befektetés a jégpálya, ami tovább növeli Szigliget vonzerejét. Az államilag is támogatott strandfejlesztések azt a célt is szolgálták, hogy télen is legyen miért a Balatonhoz látogatni” – fogalmazott Balassa Balázs.

Hozzátette, a település már sokat tett azért, hogy egész évben vonzó legyen. Ennek köszönhetően évről évre egyre több a látogatója a helyi programoknak, a Balatoni várnak. Vannak, akik csak a melegkonyhás vendéglátóegység miatt térnek be egy-egy meleg italra, ételre, de a szigligeti strand a téli hétvégéken is megtelik élettel.

(Várhatóan hamarosan nyitnak műjégpályák a Balaton körül Balatonlellén, Balatonfüreden, Veszprémben, Keszthelyen, Hévízen, Sümegen is, és sajnos idén sem lesz műjégpálya Siófokon, az üdülőövezet legnagyobb városában.)

 

A szigligeti jégpálya nyitva tartása 2018. december 1-től:

Hétfő – péntek: 14:30 – 20:00   Időszakok: 14:30-17:00, 17:30-20:00 (a pálya karbantartása 2,5 óránként)
Szombat, vasárnap: 10:00 – 19:00   Időszakok: 10:00-12:30, 13:00-15:30, 16:00-19:00 (a pálya karbantartása 2,5 óránként)

Árak: 10 éves kor alatt: 400 Ft / időszak, a többi korosztály számára: 800 Ft /időszak.
A helyszínen korcsolyabérlési lehetőség is biztosított. Ár: 800 Ft /időszak.

Korcsolyakölcsönző a szigligeti strand műjégpályájánál (fotó: szigliget.hu)