Hamarosan kiderül, kik készíthetnek idén BalatonBort (gusto.hu)

Az idei évi első BalatonBor bírálatot 2022.01.26-án rendezik a Dobosi Pincészet Birtokközpontjában, ahová minél több minta leadását várják, és arra bíztatják a borászokat, csatlakozzanak a BalatonBor közösségéhez – írja a gusto.hu.

„A Balatonon a minőség soha nem volt annyira fontos, mint most, és ennek a szintjét meghúzni közös érdekünk. A BalatonBorból még nem sikerült annyit készíteni, ami ne fogyott volna el a következő évjáratig, nálunk is egyre több készül belőle évek óta.

Ez a többi pincénél is jellemző, 2022-ben az a célunk, hogy még több kisebb és nagyobb pince beálljon a márka mögé, és együtt átlépjük a bűvös 100.000 palackot az éves BalatonBor mennyiséggel” – mesélt az idei tervekről Dobosi Győző, a Dobosi Szőlőbirtok vezetője, aki a Balatoni Körben és a Rizling Generációban is meghatározó szerepet tölt be.

A BalatonBor minőség

A projekt vezetője 5 éve Pintér Zsolt, a Kóstolom ügyvezetője és WineGroup projekt sales & marketing vezetője. Véleménye szerint a minden külső támogatás nélkül felépített stabil régiós márka az idei évtől készen áll mennyiségben is szintet lépni, valamint arra is, hogy legalább egy exportpiacon bemutatkozzon. A BalatonBor iránt évről évre nagyobb a kereslet, ezért a termelők biztonsággal mernek nagyobb mennyiséget készíteni.

Ez segíthet elérni azt a célt, hogy a Balaton környéki vendéglátóhelyeken és a kiskereskedelemben legalább szeptemberig kaphatóak legyenek a borok. A termék minőségbiztosításának alapja egy nagyon stabil bírálati rendszer, ennek köszönhetően a fogyasztók bármelyik termelő BalatonBorát veszik le a polcokról, biztosak lehetnek a jó minőségben.

A jelentkezési minták leadási határideje 2022.01.21. péntek.

A jelentkezési minták és a szabályzatok itt elérhetők.