Hidegfront érkezik, de nem lesznek nagy mínuszok (Időkép.hu)

Bár kedden jön egy hidegfront, nagy lehűlést nem hoz, kemény téli időre ebben az évben már ne készüljünk – írja az Időkép.hu.

Havazás és komolyabb fagyok nélkül ér véget az év. Bár kedden érkezik egy hidegfront, nagy lehűlést nem hoz, csupán egy-két éjszakára térnek vissza nagyobb területen a fagyok.
Karácsony másnapja enyhe időt hoz, a naposabb déli, délnyugati tájakon a 15 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet. Északon, északkeleten ugyanakkor tartósabban megmaradhat a hajnalra képződő köd, itt napközben sem lesz melegebb 4-5 foknál.

Éjjel északnyugat felől elszórt esővel, záporokkal megérkezik a hidegfront, majd kedden napközben a front mögött északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyúttal megerősödik az északnyugati szél. Legtovább a Dunántúl déli részén marad felhős az ég, itt kora délutánig kitarthat a csapadék. A maximumok inkább március elejére, mintsem decemberre fognak emlékeztetni, kora délután 7-12 fok várható. Szerda hajnalra a legtöbb helyen kiderül az ég, mérséklődik a légmozgás, így újra nagy területen fagyhat, a fagyzugos északkeleti tájakon -6, -7 fok is lehet. Napközben 3-9 fokig emelkedik a hőmérséklet, miközben nyugat felől megvastagszik a fátyolfelhőzet. Újra déliesre fordul a légáramlás, amivel a hét közepétől egyre enyhébb légtömegek érkeznek. Bár csütörtök hajnalban még több helyen lehetnek fagyok, ezt követően ismét egyre nagyobb területen haladhatjuk meg a 10, szilveszterkor akár a 15 fokot.

További részletes előrejelzés itt található.