Halőrök jelentik: trükköznek a fogási napló vezetésével

A halőrök októberi halőrzési beszámolójából kiderül, hogy kevesebb volt az engedély nélküli horgász, többen próbáltak ugyanakkor trükközni a fogási napló vezetésével októberben a Balatonnál. A havi összesítésből jól kitűnik, hogy átálltak a „téli üzemmódra”, amikor már többnyire a helyi horgászok adnak munkát a halászati őröknek – a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint.


A legnagyobb számú feljelentés a fogási napló vezetésének pontatlanságából, pontosabban az adminisztráció hiányából adódott. Tíz esetben találkoztak halászati őrök olyan spórolós horgásszal, aki igyekezett takarékoskodni a kvótával, heten voltak olyanok, akik a horgászattal töltött időt próbálták optimalizálni és három vagy éppen négy fogásra kész bottal várták a kapást.

Ebben a hónapban is akadt olyan „sportember”, aki a megengedettnél több, vagy éppen méreten aluli hallal hagyta volna el a vízpartot és olyan is, aki figyelmen kívül hagyta a horgászrend élve szállítást tiltó passzusát. A többi szabályszegővel egyetemben nekik is érkezik majd az illetékes hatóság halvédelmi bírságot megállapító határozata.