Hajóvizsgáztatások helye és ideje a Balatonon (balaton.vehir.hu)

Már publikus a hajószemlék hatósági menetrendje. A vitorlások vizsgáztatását legalább 10 nappal korábban érdemes bejelenteni – olvasható a Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos honlapján.

Összesen 44 alkalommal lehet az idén a Balatonon és a Velencei-tavon szemlére (vizsgára) vinni a vitorlás kishajókat – derül ki a hajózási hatóság tájékoztatójából.  Többek között Siófokon, Balatonkenesén, Balatonfüreden, Keszthelyen, Fonyódon és Agárdon is lesz vizsga.

(Fotó: Kollmann András – Magyar Vitorlás Szövetség)

A hatóság azt kéri, hogy a hajósok legalább 10 nappal a vizsga előtt adják be a kérelmet és a vizsgadíj befizetéséről szóló igazolást. A kérelem benyújtható személyesen, elektronikus úton az eredeti példányok beszkennelt verziójának elküldésével, e-papíron és postani úton. A hatóság csak abban az esetben jelez vissza az érintetteknek, ha a kérelem hibásan lett kitöltve vagy a nem történt meg díjfizetés igazolása. A hatósági tájékoztatóban szereplő alábbi felsorolásból kiderül, hol és mikor lesznek a vitorláshajók szemléi – balaton.vehir.hu tájékoztatása szerint.

További információk a csatolt hatósági tájékoztatóban olvashatóak. 

HAJÓ_SZEMLEIDŐPONTOK_Balaton_Velencei_tó_2019_HÜRO.pdf