Hajókázós pótmajális Fonyódról Badacsonyba (sonline.hu)

Már szinte hagyomány lett a május elsejei borozással egybekötött hajókázás Fonyódról Badacsonyba. Az idei évben a közkedvelt majálisi eseményt keresztülhúzta a koronavírus járvány, a hétvégén azonban pótmajálisra várják a vendégeket a települések.

Hajójáratok sem indultak, s a turistákat is arra kérte a hajózási társaság, a fonyódi és a badacsonyi önkormányzat, hogy ne jöjjenek a baj elkerülése érdekében.
Most azonban egyeztetett Krisztin László, Badacsonytomaj és Hidvégi József, Fonyód polgármestere, amely eredményeképp „pótmajálisra” várják a turistákat hétvégén.

Az északi parton június 27-i hétvégére Badacsonytomajban az éttermek és borászatok is felkészültek a vendégek fogadására, de a Szigligeti vár és a Folly Arborétum is kinyit.
Fonyódon külön program nem lesz, de az óriáskerék már forog, az éttermek is nyitva várják a városba érkezőket. S meglepetésre számíthatnak a kikötőbe érkezők.
A közlekedést a Balatoni Hajózási Zrt. oldja meg, amelynek járatai ezen a hétvégén gyakrabban közlekednek Fonyód és Badacsony között.

A járatok indulási ideje itt megtalálható.