Hagyományos nagyrendezvények helyett idén Szüreti Hétvége Badacsonyban

A járványügyi védekezés jegyében Badacsonytomaj Város Önkormányzata úgy döntött, hogy az idei évben a Badacsonyi Szürethez kapcsolódó hagyományos felvonulást és nagyrendezvényt nem tartják meg. A jó hír viszont az, hogy szűkebb keretek között megemlékeznek a szüretről szeptember 11-13 között, mivel az itt élők számára fontos a hagyományok ápolása, őrzése.

Vidékünk legszebb hagyományai közé tartozik a szüreti mulatság, a Badacsonyi Szüret, melyet idén a megszokottól eltérően és csak “kicsiben” tudunk megünnepelni – olvasható a Badacsony Régió honlapján.

Az első, televízió által is közvetített Badacsonyi Szüretet 1964-ben rendezték meg településen és azóta is fontosnak tartják, hogy megünnepeljék a helyi borosgazdák, szőlészek munkájának “gyümölcsét”.

Habár a hagyományápoló vasárnapi szüreti felvonulás elmarad, ennek ellenére sok szeretettel invitálnak mindenkit szeptember 11-13 között  a  “Szüreti hétvégére”  Badacsonyba, a Móló Parkba, ahol a helyi borászatok, pincészetek kínálják majd a hegy levét.

A három nap során számos kulturális program is várja majd a borok szerelmeseit a rendezvény színpadán, köztük könnyűzenei koncertek, helyi táncegyüttesek bemutatói. Szombaton gyerekeket a Fanyűvő Játékpark várja, vasárnap pedig Szentmisét tartanak.