Györöki Jazzfiesta – blues-est

Kilencedik éve rendezi meg a Jazzfiesta koncertsorozatot a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház a település egyik legszebb pontján, a Kossuth utcában. A templom alatti téren csütörtök esténként gyűlhetnek össze a műfaj kedvelői, augusztus 10-én este blues zenével várják a közönséget.

Fellépnek:

Stoni Blue Unit- Blues trió

A blues zene kedvelői ismét örvendezhetnek a kiváló pécsi gitáros-énekes klasszis, szegedi kiválóságokkal felálló zenekarának. A blues-irodalom jeles sztenderdjei váltakoznak saját szerzeményekkel a bulihangulatú koncerten. A trió tagjai: Tátrai Antal STONI – ének, gitár; Wilhelm Gábor – basszusgitár, Lukács Péter – dob.

Blues B.R.others Show (Szeged)

2000 Szilveszterén, a szegedi Dóm téren mutatkozott be ez a nagyszabású produkció, erre a konkrét felkérésre állt össze a zenekar. Nevezhetnénk a “Szegedi Bluesbarátok Csapatá”-nak is, ugyanis a zenészek nagy része már régóta a blues ösvényén halad együtt, illetve külön-külön. A Blues B.R.Others név a zenekar magját adó szegedi Blues Bell, illetve a Rambling Blues Trio nevére utal, nem feledkezve meg természetesen a többi (Others) zenészről sem.
Alkalmi produkciónak indult az egész, de már ezen az első koncerten kiderült, hogy nem csak a zenekar élvezi fenemód a “show”-kat, hanem a közönség, de a szakma részéről is fantasztikus fogadtatásban részesülnek – hamar jöttek a meghívások több rendezvényre, fesztiválra is, a műsor így életben maradt. Az egyre több hazai fesztiválon, nagyobb rendezvényen való fellépés mellett 2003-tól a külföldi koncertek, turnék is megszaporodtak.
A kilenctagú együttes repertoárjában főként a nagysikerű, már-már legendássá vált Blues Brothers című film betétdalai hallhatóak, hasonló karakterű, kedvelt, táncolható számokkal kibővítve. A blues, funky, soul, jazz stílusokból merítve igyekeznek a dalok ötletes, színes feldolgozásával is népszerűsíteni az igényes élőzenét. Miután az alapvető irányvonalat, hangulatot a film főszereplőinek karaktere határozza meg, természetesen ehhez öltözékben és koreográfiában is igyekeznek hűek lenni.