Gyöngyszem a Balaton mentén – Dinamikusan fejlődik Alsóörs (veol.hu)

Alsóörsön a nyárra számos újabb fejlesztést megvalósítottak, nagyon fontosnak tartják a parkokat, az ápolt környezetet, és bíznak a kitűnő nyári szezonban, erről beszélt egyebek mellett Hebling Zsolt polgármester a veol.hu-nak.

– Igazodva a kormány intézkedéseihez, a 2150 lakosú Alsóörsön is központi szerepet kapott a gazdaság újraindítása, illetve a közösségépítés folytatása a civil szerveződések és rendezvények révén. Természetesen mindez óvatosan, körültekintően történt, fogalmazott Hebling Zsolt polgármester.

Hozzátette, mivel a turizmus meghatározó a községben, az előkészítési munkák után megkezdődhetett a vendégek fogadása a strandon és az egész településen. Számos beruházás történt, több még most is folyamatban van. Lehet már kerékpározni az alsóörsi és a felsőörsi kerékpárút szakaszon, ezzel kapcsolatosan év végéig újabb fejlesztések készülnek el. Külön kerékpáros nyomvonal épül majd a Sportcsarnok felett, és korszerűsödik, illetve kiépül a bringaút menti közvilágosítás, az igényes környezet érdekében folytatják a parkosítást. A különféle, bringaúttal kapcsolatos munkálatokhoz, valamint a karbantartásához munkagépeket vásárolnak.

Alsóörs kiemelkedő vonzerejének, nagy látványosságának ígérkezik, hogy nagyszabású programokkal hivatalosan is megnyitja kapuit a Varázserdő, szeptember 17-én. Ezt a páratlan természeti környezetben található, egyedi turisztikai létesítményt, illetve különleges rendezvény- és látogató központot már most is fel lehet keresni, ahol egyebek mellett interaktív erdei játéktér és csillagászati vetítősátor is található.

A polgármester arról is beszélt, hogy tavaly ősztől kezdődően, két Kisfaludy pályázat révén megújult az összes strandi vizesblokk, csakúgy, mint a gyepfelület, melynél öntözőberendezés is működik. Így a gyep a nagy nyári hőségben is friss hatást kelt, gondozott és ápolt. Mindemellett szelektív hulladékgyűjtőket is elhelyeztek a fürdőhelyen, és a vendégek nagy örömére bővültek a népszerű napozóstégek.

Nagyon büszkék arra, hogy strandjuk ismét ötcsillagos minősítést kapott, ahol kiemelten kezelik a kulturális és sport programokat, külön gondolnak a családokra és a gyerekekre. Szombatonként pedig az egészség jegyében a Mozdulj, Balaton programsorozattal hívják sportolni az embereket a fürdőhely pályáira. Alsóörsön nagyon fontosnak tartják a község teljes képét, ezért felújították a művelődési ház épületét, és a közelmúltban két korszerű buszmegállót helyeztek el az úgynevezett vadtelepi községrészbe, a Kisfaludy és az Erkel utca környékére. A településen előkészítés alatt áll, hogy több út szilárd burkolatot kap, így a Belügyminisztérium pályázatán elnyert 20 millió forintból rendbe teszik a Római út egy szakaszát. -Az elképzelések megvalósításában sok segítséget, illetve támogatást kapunk Kontrát Károlytól, a térség országgyűlési képviselőjétől, jegyezte meg a polgármester.

Hebling Zsolt hozzátette, a szezon a kedvező időjárásnak köszönhetően jól kezdődött, bár a vendégek júniusban, inkább a hétvégéken keresték fel a települést, de a Sörnapok hangulatos rendezvénysorozata már sok érdeklődőt vonzott. A strandbevétel július közepéig a tavalyi hasonló időszak adataihoz képest 35 százalékkal emelkedett, augusztus végéig a szálláshely foglalások aránya igen magas, Alsóörsön bíznak a jó főszezonban – írja a veol.hu.