Gyereknapra elkészül a Mesepont (Keszthelyi TV)

Mesepont nyílik hamarosan Keszthelyen. Kulturális intézmények, azok fenntartói pályázhattak az elmúlt évben Népmesepontok kialakítására. Minden megyében egy köznevelést elősegítő mesepont megépülésére volt lehetőség. A pályázat feltételeinek Zalában a Goldmark Károly Művelődési Központ felelt meg. 

A Magyar Versmondó Egyesület is partnerséget nyújtott a keszthelyi pályázat sikeréhez. A 79,8 milliós támogatással látványosan készül a Mesepont, mely hamarosan megnyitja kapuit a gyermekek előtt.

A napokban még folyik a munka a Mesepontban. Festenek, faragnak a kivitelezők, de már jól látszik, hogy teljesen átalakult a Goldmark Károly Művelődési Központ három terme. Meserészletek között sétálhatnak majd a gyermekek. A színek világa megindíthatja képzeletüket és megnyugtatja lelküket. Minden ami mese, ami kiemeli a gyermeket a valóságból. Ez a Mesepont. Hazánkban elsőként Keszthelyen készül el, melynek lehetőségét az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és elnyert pályázati támogatás adta.

A tervezők, kivitelezők is mindent megtesznek azért, hogy egy-egy meseóra után több kedvet kapjanak majd a kicsit a könyvek lapozgatásához. A meseélmények mellé olyan látvány párosul ami sokáig megmarad a gyermekben és mesélésre is készteti őket.

Az Óperenciás tengeren innen Keszthelyen elnevezésű Mesepont világát május 26-án vehetik birtokba a gyermekek.