Gyenge széllel indult a Kékszalag vitorlásverseny (met.hu)

A Kékszalag vitorlásverseny időjárása eddig a számításoknak megfelelően alakult. A gyenge szeles kezdés után a délen elvonult csapadékzónából kifújó szél sokat javított a helyzeten: a szélcsend helyett gyenge nyugatias áramlás, ha lassan is, de mozgásban tarotta a középmezőnyt – számol be a met.hu.

Az élmezőny jól kihasználva a délnyugati szelet 11:20 körül vette a siófoki bóját, nem messze az OMSZ siófoki obszervatóriumától. A versenyben fordulatot jelenthet a keleti medencéhez északról közelítő zivatar, amely hátszelet biztosíthat a lemaradóknak is.

(Fotók: met.hu)

Az 51. balatoni Kékszalag vitorlásverseny 2019. július 18-20. között kerül megrendezésre. A rendezvény alatt a résztvevők biztonsága érdekében az OMSZ folyamatos és részletes tájékoztatást nyújt az aktuális és a várható időjárásról. Az év legkiemelkedőbb balatoni versenyének ideje alatt a siófoki obszervatórium előrejelző szakembere által speciálisan a Balaton térségére készített szöveges előrejelzés kerül a vitorlásversenyt meteorológiai információkkal támogató oldalra. A naponta négyszer készített 36 órás szélelőrejelzés is segíti a vitorlázás szerelmeseit, és minden más érdeklődőt.
.
Vihar- és szélelőrejelzés a Meteora mobil alkalmazással
A megújult Meteora mobil alkalmazás használatával könnyen tájékozódhatunk az aktuális balatoni viharjelzés állapotáról és a 10 percenként frissülő szélelőrejelzést is figyelemmel kisérhetjük – írja a met.hu.