Gyenesdiás legjobb sportolóit díjazták (zaol.hu)

Hagyományosan márciusban adják át Gyenesdiáson az önkormányzat által alapított sportolói kitüntetéseket. Az ünnepi esemény a kedden este megtartott képviselő-testületi ülés nyitánya volt – számol be a zaol.hu.

Több sportágban is élénk a sportélet Gyenesdiáson, s olyan versenyzők is vannak, akik országos, sőt nemzetközi színtéren is jelentős eredményeket érnek el. Az önkormányzat évente jutalmazza a legjobbakat: a kitüntetéseket kedden este adták át a Községházán.

– Tisztelegni szeretnénk azok előtt, akik az elmúlt esztendőben nagyon sokat tettek Gyenesdiás sportjáért és azok előtt, akik eredményeket hoztak a településnek, akik a település ázsióját növelik- mondta köszöntőjében Gál Lajos polgármester. A díjátadó ünnepség háziasszonya Major Veronika volt, aki az elmúlt hetekben kiemelkedő eredményeket ért el. A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzője az Újdelhiben megrendezett világkupán két számban is olimpiai kvótát szerzett: sportpisztolyban új világcsúccsal és női légpisztolyos számban. Néhány napja pedig a horvátországi Európa-bajnokságon légfegyveres versenyszámban bronzérmes lett. Köszöntése után az önkormányzat által elismert sportolókat Góth Imre alpolgármester méltatta.

A Gyenesdiás Legjobb Sportolója címet Fazekas Nándor, az NB II-es csapat tagja, szenior versenyek többszörös érmes helyezettje, az országos ranglista korcsoportos negyedik helyezettje vehette át.

Gyenesdiás legjobb sportolója Czafit Richárd, a Gyenesdiási Kinizsi SK játékosa, a 2015-2016-os idény Zala megyei II. és a 2017-2018-as bajnokság I. osztályának gólkirálya.

Jó tanuló, jó sportoló kitüntetést két fiatal érdemelt ki, mindkettőjük a balatonfüredi Spartacus Vitorlás Egylet tagja. Borda Levente, aki bajnoki címeket is elért, s a gyenesdiási iskola hetedik osztályában dicséretes tanulmányi eredményt ért el, idén Antiguában képviseli Magyarországot a világbajnokságon. Tóth Attila pedig, aki a magyar válogatott tagja, az idei évet hazánk legjobb Optimist versenyzőjeként kezdi a legnépesebb hajóosztályban, s a sportsikerek mellett szorgalmasan és eredményesen tanul.