Gyalogos- és biciklisaluljáró épült a 8-as főút alatt (veol.hu)

A közelmúltban elkészült a kerékpáros­alagút a 8-as főút alatt, így újra megvan az összeköttetés Veszprém belvárosa és Szabadságpuszta között.

 

A Füredi-domb felől a déli intézményközpont felé – az almádi és a füredi csomópontok között – a 8-as főút alatt átvezető kerékpárutat júniusban zárták le. A korábbi bicikliutat a déli elkerülő felújításán és bővítésén dolgozó kivitelező elbontotta, és annak helyén új kerékpáros-aluljárót alakított ki a 8-as út alatt, közölte érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Az építmény átadása óta a kerékpárosok újra használhatják a szakaszt. Az aluljárót ideiglenesen jövő nyártól lezárják, amíg a fölötte lévő új völgyhíd megépül, írta kérdésünkre a NIF Zrt.

A kerékpárosok az Almádi úti csomópont lezárása óta Veszprémből a Mester utcából induló kerékpárúton juthatnak el a diszkontáruház logisztikai központjáig, ahonnan rácsatlakozhatnak a Szentkirályszabadja irányába tartó kerékpárútra. A bicikliseknek várhatóan az Almádi úti csomópont elkészültéig kell ezen a kerülő úton – a déli intézményközponton át – közlekedniük Veszprém és Balatonalmádi között. Kérdésünkre a beruházó azt írta, a két város közötti kerékpárút a tervek szerint Veszprémnél az új külön szintű, Almádi úti csomóponton át vezet majd – írja a veol.hu.