Guller Zoltán: a legfontosabb szempont az élménykeresés helyett a biztonság lesz

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízta a Századvég Gazdaságkutató Intézetet, hogy minden héten mérje a magyarok utazási hajlandóságát. A kétezer fő bevonásával végzett felmérés első eredményei megérkeztek. Ebből az látszik, hogy a magyarok több, mint a fele tervez ebben az évben belföldi utazást. Ugyanakkor az elsődleges szempontként most a biztonságot jelölik meg. 

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint az idei nyári szezonban másképpen kell viselkedni, ki kell lépni a komfortzónából, innovatívabbnak kell lenni. Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb podcastjában elmondta: biztos benne, hogy most nem az élménykeresés, hanem a biztonság lesz a legfőbb szempont az utazásoknál. A mérések alapján kimondható, a turisták fele arányban azt fogják nézni, hogy pénzük biztonságban van-e, megkapják-e az előleg kifizetése után a megfelelő minőségű szolgáltatást.

Hozzátette: a mostani felmérés válaszadóinak huszonöt százaléka jelölte meg elsődleges szempontként, hogy ő maga valamint a családja biztonságban van-e. Guller Zoltán megerősítette: a következő időszakban a legfőbb szempont a biztonság lesz, éppen ezért arra ösztönöz minden turisztikai szolgáltatót, hogy dolgozza ki, miként tudja a biztonságot garantálni a hozzáérkezőknek.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy készítenek egy “COVID Kézikönyvet”, melyben ajánlásokat fogalmaznak meg a turisztikai szereplőknek, és a legfőbb közegészségügyi információkat osztják meg benne.

Guller Zoltán bejelentette: annak ellenére, hogy a nemzetközi verseny elmarad, a Virágos Magyarországért Mozgalom elnevezésű versenyt május 8-án igaz rendhagyó módon, de meghirdetik. Arra ösztönzik az embereket, hogy a saját portájukat, erkélyüket virágosítsák be. A vezérigazgató szerint az idei egy különleges megmozdulás lesz, hiszen nem önkormányzatok, hanem az állampolgárok indulhatnak el a legvirágosabb erkély, udvar, utca címért.

A teljes hanganyag a Magyar Turisztikai Ügynökség Podcastján hallgatható meg.