Gerevich György nevelőedzői díjat kapott a Balaton Vívóklub megalapítója (tvkeszthely.hu)

Borosné Eitner Kinga, Balaton Vívóklub alapítója az első vívóedzőként vehette át a frissen alapított György nevelőedzői díjat. A junior férfi párbajtőr-válogatott edzője négy településen – köztük Keszthelyen – végez kiváló nevelőedzői munkát és számos olimpikont adott a hazai vívósportnak.

Március végén, a Duna Arénában vehette át Borosné Eitner Kinga a Gerevich György nevelőedzői díjat. Első alkalommal adták át a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága által alapított és több szervezet együttműködésével létrehozott elismerést.

Borosné Eitner Kinga Keszthelyen, Tapolcán, Balatonfüreden és Veszprémben alapított szakosztályt. Olyan olimpiai érmesek kerültek ki a keze alól, mint Szalai Gyöngyi hétszeres világbajnok, Boczkó Gábor jelenlegi szövetségi kapitány és Rédli András.

Nulláról kezdtem. Annyira nulláról, hogy vívótermünk se volt. Mára már el lehet mondani, hogy a korábban említett négy város mindegyikben van vívóterem és tudunk komoly, magas szintű vívómunkát végezni – nyilatkozta a díjazott.

A Balaton Vívóklubban 150 ifjú pallérozódik Borosné Eitner Kinga kezei alatt. A legfiatalabbak mindössze hét évesek. A sportág nehézségei ellenére is gyermekek százaival szerettette meg a vívást. A junior férfi párbajtőr-válogatott edzője azt vallja, sikerélményt kell adni a gyerekeknek.

Ezt úgy tudjuk biztosítani, hogy fegyvert adunk a kezébe és itt látja a mintát, hogy vívóruhában eredményeket, találatot lehet elérni. Mi hívei vagyunk a korai versenyzésnek, versenyeztetésnek. Ez országos szintű program, hiszen a legkisebbek számára is rendezünk már olyan versenyeket, országosan, ahol tulajdonképpen nem az eredmény, hanem részvétel a fontos, megszerettetni vele a sportágat ás elhivatottá tenni őket a sportág iránt – fogalmazott Borosné Eitner Kinga.

Borosné Eitner Kinga a szakosztályi keretek mellett iskolai vívás során is próbálja megszerettetni a sportágat a diákokkal. Június elején Keszthelyen rendez világ- és Európa bajnokságra válogató versenyt kadett és junior korosztályban. Nyáron nemzetközi edzőtábort rendez, a tavalyi, gyenesdiási eseményen is 120 ifjú vívó volt Magyarországról és külföldről.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.