Fúvószenével kísért Mária Napokra készül Balatonmáriafürdő (Infó Régió)

Hagyományosan gazdag zenei programmal tartja névnapi ünnepségét, a Mária Napokat Balatonmáriafürdő. A nagyszabású rendezvényre július 29-től 31-ig kerül sor, a falu több helyszínén. Közönségtoborzó hírvivők a megelőző napokban a régió más településeiről is invitálják az érdeklődőket az eseménysorozatra.

 

Horváth Máté önkormányzati hivatali marketing menedzser az Info Régiónak elmondta, hogy a Mária Napok’22 – XXXIX. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa előrendezvényeihez kapcsolódik. A tradíciók mellett most új elemekkel is kiegészül a program. A magas színvonalú újdonságokkal való kiegészítés érdekében támogatási célú pályázatot nyújtottak be, aminek révén 2,5 millió forintot nyertek. Ennek hatékony felhasználásának biztosítására a szervező és rendező munkában részt vesznek a község kulturális, turisztikai, településüzemeltetési, műszaki szakemberei, a Turisztikai Egyesület, a Balaton M&K Művészeti Egyesület önkéntesei.

Az elnyert anyagi forrás annak is elismerése, hogy Balatonmáriafürdő a rendezvényszervezések terén nagy tapasztalatokkal, humán erővel és technikai eszközökkel rendelkezik. Mindennek a hatékonyabb kihasználását teszi lehetővé a támogatás ahhoz, hogy még több eredményt tudjanak felmutatni. A Mária Napok eseménysorozata tradicionális, kiemelkedő rendezvénye a település kulturális közösségi életének.

Helyi szereplőként a Balaton M&K Fúvószenekar a minap Marcaliban és Kéthelyen adott térzenével invitálta hallgatóságát a Mária Napok közelgő programjaira, július 23-án ugyanilyen céllal vendégszerepelnek Balatonberényben és Balatonfenyvesen. A pályázati támogatással a gyermekekhez szóló eseményeket is gazdagítják idén: lesznek külön nekik szóló koncertek, továbbá hangszer ismereti és használati foglalkozások, valamint műhelymunkák, ahol természetes anyagokból hangszerek készítésével ismerkedhetnek meg.

Számos fúvószenekar érkezik, az együttesek a 3 nap alatt a település forgalmas helyein lépnek fel, a központi strandon vízizenét adnak. A zárónap fénypontja lesz szokott módon Balatonmáriafürdő ifjú polgárainak köszöntése: a 2020. március 31-ét követően idén március 31-ig született gyermekeket köszöntik.