Fuss, hogy mások is túlélhessék! – Jótékonysági verseny a légimentőkért (onlinebalaton.hu)

Fuss, hogy mások is túlélhessék! – néven, jótékonysági futóverseny keretében, családi futamokon, illetve három különböző távon futhatnak azok, akik támogatni szeretnék a sármelléki légimentőket. A nevezési díjakból befolyt összeget teljes egészében a bázis szakmai és technikai fejlesztésére fordítják majd. A futás részleteit, a távokat és a nevezést az esemény Facebook ldalán lehet nyomon követni.

Immár második alkalommal rendezünk jótékonysági futást a légimentőkért, az elsőt tavaly októberben a miskolci bázisért hívtuk életre. Fantasztikus szervezői csapat állt össze Keszthelyen, kimagasló összefogással találkoztam, amely nem várt, bár titkon remélt sikert hozhat. A távok kialakításánál figyelembe vettük, hogy lesz olyan, aki csak a segítő szándék miatt futna, de nagyobb távot nem bír teljesíteni, így a rövid családi futamoktól, egészen a 13,5 kilométeres távig lehet választani. Aki viszont nem tud eljönni a rendezvényre, mégis szeretné támogatni a sármelléki légimentőket, támogatói jegy megvásárlásával megteheti” – mondta Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója, az esemény főszervezője.

Ezen a napon a jótékonysági futás helyszínéül szolgáló keszthelyi AlphaPark területéről teljesít szolgálatot a mentőhelikopter, melyet közelről is megtekinthetnek az érdeklődők. Jelen lesznek azok a mentőorvosok, paramedikusok és pilóták is, akiket eddig csak munka közben, vagy a híradásokban láthattunk. A futás mellett pedig egy igazán különleges vándorkiállítás is megtekinthető, amely a légimentők mindennapjait mutatja be. A közel négyszáz képből álló, drámaian őszinte pillanatokat megörökítő sorozatot szeptember 6 és 30 között lehet majd megtekinteni az AlpaParkban – írja a rendezvényt részvétellel is támogató onlinebalaton.hu.

Nevezni augusztus 1-től ezen a linken lehet.