Függönyt fel! (tvkeszthely.hu)

Szabó Magda, Agatha Christie és Shakespeare darabot is láthat a Balaton Színház idei évadjában a közönség. Augusztus közepéig már 71 százalékban megújították a bérleteket az előző évad nézői. A felnőtt évad mellett az ifjúsági-, és gyermek évadra is szeptember 4-től lehet megváltani a fennmaradó bérleteket – olvasható a Keszthelyi Televízió honlapján.

Beleznay Endre, Hernádi Judit, Jordán Tamás, Molnár Piroska és Besenczi Árpád – ilyen nevek fémjelezték a Balaton Színház előző évadját. A keszthelyi teátrum minden zárás után kérdőíven kéri ki a bérletesek véleményét az évadról, és hogy milyen darabokat látnának szívesen a jövőben. Főleg a könnyed, zenés előadásokra vágyik a Balaton Színház közönsége – ez derült ki a kérdőívezéséből. Ezeken kívül még krimit és drámát is becsempésztek a műsorba a szervezők.

Csengei Ágota, a Balaton Színház igazgatója: „Próbáltunk egy olyan konstrukciót, egy olyan bérletet összeállítani, amibe egy kicsit komolyabb, elgondolkodtató előadások is vannak, de mindenképpen vidámsággal fűszerezve. Úgyhogy remélem a közönség úgy jön ki az előadásokról, mint ahogy az idei évadban is volt: nagyon jól érezték magukat, nagyon jó, hogy itt voltak és tényleg az ország legjobb társulatait válogatjuk össze ilyenkor. Úgyhogy remélem, tetszeni fog a közönségünknek.”

Szabó Magda, Agatha Christie és Shakespeare darab is színpadra kerül az idei évadban – tette hozzá Csengei Ágota.

Augusztus 11-ig volt lehetőség a bérletújításra. 71 százalékban visszajeleztek az eddigi bérletesek, ami azt jelenti, hogy már több mint 300 bérletet értékesítettek. A fennmaradó helyekre szeptember 4-től lehet lecsapni a színház jegypénztárában. A Festetics bérlet a keddi, míg a Simándy a szerdai előadásokra érvényes. A földszinti 1-2., illetve az erkély első és utolsó sorába szóló bérlet ezer forinttal drágult, így 13, illetve 14 ezer forintért lehet megvásárolni a tiketteket.

A gyermek- és ifjúsági bérletnek is már 80 százalékos telítettsége van. Az előző évadhoz hasonlóan két felsős bérlet lesz, így a 18 órás előadásra az idősebbeknek is lehetősége lesz beülni. Az itt fennmaradó bérleteket szintén szeptember 4-től lehet kiváltani.