Főszerepben a burgonya

Minden a burgonyáról szól majd szombaton, szeptember 16-án Gyenesdiáson. A nagyközség Önkormányzata a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központtal együttműködve, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai támogatásával   hatodik alkalommal rendezi meg a  Gyenesdiási Burgonyanapot. 

Sütőben, olajban, tepsiben sült burgonya, főtt krumpli, petrezselymes újburgonya, paprikásan vagy rétegezve, röstiként, vagy sztapacskának elkészítve, burgonyasalátaként hidegen, tócsni formájában vagy gnocchi-ként; hosszan sorolhatnánk, mennyiféle formában is szeretjük, készítjük a burgonyát.

Nevezzük bárhogyan –  krumpedli, kolompér, grulya, földialma, svábtök vagy pityóka – e népszerű átváltozóművészt, nem csak nálunk nagy kedvenc, de a világ szinte minden táján kerülnek naponta terítékre és tányérokra a népszerű burgonyás fogások.

A Balatoni Hal- és Termelői Piacon számtalan formában bemutatkoznak majd a burgonyás ételek, de a szakma is napirendre tűzi a helyi burgonyafajtákat. A termesztési tanácsadás és fajtabemutatók mellett lehetőség lesz kedvezményesen megvásárolni akár a télálló burgonyát is,.

Programok:
15.00 A rendezvény hivatalos megnyitója, majd
chilis-krumplis „gasztrocsipetkék” Max közreműködésével
chili paprika szépségverseny a Chili Klub szervezésében
15.00-18.00 ingyenes játszóházak a gyerekeknek
16.00 Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertje
17.30  Főzőverseny eredményhirdetése, díjkiosztó
18.00 EMotion Táncstúdió
18.30  Roulette zenekar fergeteges, tánczenés bulija

Játszóházak: Varázshangok az Egészségért Egyesület, Szemfüles Egyesület a Gyermekekért