Forgalomból kivont gépkocsival, biztosítás és jogosítvány nélkül, ittasan autózott egy férfi Balatonlellén

Forgalomból kivont gépkocsival, biztosítás nélkül, ráadásul ittasan közlekedett gépkocsijával egy férfi Balatonlellén. Jogosítványa sohasem volt – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság.


A körzeti megbízottak 2021. december 19-én 23 óra 2 perckor Balatonlellén igazoltattak egy gépkocsivezetőt és megállapították, hogy a járművet ideiglenesen kivonták a forgalomból, nem rendelkezett gépjármű-felelősségbiztosítással, a sofőrnél pedig az alkoholszonda jelzett pozitív értéket. A 31 éves abonyi lakost további mintavételre előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol ellene az ittas vezetés miatt büntető, a közlekedési szabályszegésekért pedig szabálysértési eljárás indult. Mivel vezetői engedéllyel sem rendelkezett, ezért a fonyódi rendőrök őrizetbe vették.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.