Fontos változások a Balatoni Horgászrendben (balatonihal.hu)

Idén jelentős változások történtek a Balatoni és a Behúzós Horgászrend formai és tartalmi kialakításában. Az új, valamint a módosított horgászrendi pontokat magyarázattal ellátva a balatonihal.hu oldalon ismerhetik meg elsőként a horgászok. A cikk minden balatoni horgász számára fontos olvasmány – e szavakkal ajánlja a tudnivalók összefoglalóját a társaság.

 

A tervezett változtatásokat évek óta novemberben ismerteti a halgazdálkodásicég a horgászokkal, ám tavaly, a koronavírus járvány második hulláma miatt nem rendezhették meg a szokásos Balatoni Horgászkonferenciát. Azonban a Balatoni Horgászrend és a Behúzós Horgászrend módosítási terveit véleményezésre ezúttal is megküldték a Balaton körül érintett megyei szövetségeknek és horgász egyesületeknek, valamint a MOHOSZ-nak. Javaslataikat és észrevételeiket figyelembe véve alakították ki az új szabályokat, így idén is voltak olyan pontok, amelyek a tervezethez képest végül nem kerültek véglegesítésre – írja a balatonihal.hu.

A 2021. évre érvényes Balatoni Horgászrend teljes szövegét, benne a változtatások magyarázatát és indokait a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos honlapján találják meg a horgászok.