Fontos szabályokat vezettek be a balatonfűzfői idősek otthonában (veol.hu)

A Támasz Idősek Otthonában 170 gondozott él, a lakók átlagéletkora 85 év. Az intézmény vezetése és gondozottjai büszkék rá, hogy idős lakóik között tudhatják Magyarország második legidősebb polgárát, a 111 éves Mária nénit is, aki jó egészségi állapotnak örvend.

Mi már az erre irányuló kormányzati rendelkezések előtt egy héttel bevezettük intézményünkben a teljes látogatási tilalmat, amely biztonságunk és egészségünk érdekében hozott döntés, de fizikailag és lelkileg is nagy terhet ró idős ellátottjainkra és a kollégákra. Intézményünkben szerencsére nincs fertőzött személy. Remélem, hogy mielőbb megtörténik a lakók és az őket ellátó ápolók szűrése, ami nemcsak számunkra, hanem a családtagoknak is megnyugtató lenne – nyilatkozta a veol.hu-nak Vellai-Nemes Nikoletta intézményvezető.

Hozzátette: a napi ápolás-gondozás folyamatában a vírus elleni védekezés miatt sok mindenen kellett változtatni.

Igyekeznek betartani az izolációt az épületen belül is. A lakókat egyesével látják el az étkezéstől a napi ápoláson keresztül minden gondozási feladatban. A látogatási tilalom mellett szigorú belépési protokollt vezettek be, melynek célja, hogy megakadályozzák a vírus bejutását az intézménybe. Az épületbe belépő dolgozóknak a kézfertőtlenítése mellett a cipőjüket is fertőtleníteniük kell, testhőmérsékletet mérnek, továbbá a ruházat teljes cseréje, illetve hajháló, maszk és védőkesztyű viselése is kötelező mindenki számára.