Fontos döntések születtek a keszthelyi képviselő-testület áprilisi soros ülésén (TV Keszthely)

A gyermekorvosi ügyelet mellett a közösségi közlekedéssel és önkormányzati ingatlanok bérbeadásával kapcsolatos napirendekről is döntöttek.

Több sürgősségi indítvány is napirendre került. Az alapellátás tavaly novemberi központi átszervezése óta lobbiznak a térség önkormányzatai, hogy állítsák vissza a keszthelyi gyermekorvosi ügyeletet. Keszthely vezetése is kezdeményezője a törekvésnek. Manninger Jenő polgármester azt mondta, a jelen információk szerint jó esély van arra, hogy nyárra ezt sikerül megvalósítani – tudósított a TV Keszthely.

A közszolgálati szerződésben foglaltaknak eleget téve beszámolt az elmúlt évéről a menetrend szerinti személyszállítást végző VOLÁNBUSZ Zrt. A testület egyhangúlag fogadta el az előterjesztést.

Több vagyonhasznosítási ügy is napirendre került, többek közt szolgalmi jog alapításáról, garázs- és helyiségbérleti kérelmekről döntöttek a képviselők.

Ezen kívül költségvetési, belső ellenőrzési ügyekről, illetve a Helyi Építési Szabályzatról szavaztak, zárt ülésen kitüntetések adományozásáról is határoztak.