Fontos beruházásokat terveznek Sümegen (veol.hu)

„A 2021-es év is más volt, mint a korábbiak, ezt is alakította karantén, járvány, maszk, oltás és olyan dolgok, amelyeket eddig nem igazán ismertünk. Viszont megküzdöttünk az elénk állított akadályokkal” – fogalmazott évértékelő tájékoztatójában Végh László polgármester.

Visszatekintve Sümeg 2021- es évére, rengeteg fejlődést látok. Egy megújult, európai, mégis a történelmi arculatot, hagyományokat megőrző belvárost. Több parkolóhelyet és zöldterületet, elektromosautó-töltő állomást – tette hozzá Sümeg polgármestere. Megemlítette a csodálatosan megújult Ramassetter Látogatóközpontot, a püspöki palotát, valamint a vár ma is zajló rekonstrukcióját. A kulturális élet kapcsán kiemelte, nincs olyan hét, hogy ne lenne a városban valamilyen érdekes program.

Emlékezzünk csak arra, hogy a karanténban töltött húsvét idején milyen sok online feladat volt, mennyi online tárlattal készültek nekünk. Ezeket rangos szakmai díjakkal jutalmazták az év során. Folyamatosan fejlődik az ipari park területe, az inkubátorház megtelt élettel, és külső megjelenését tekintve is a kornak megfelelő környezetet sikerült kialakítani. Csatlakoztunk az Európa kulturális fővárosa programhoz, és ezáltal 2022-ben és 2023-ban is sok új, értékes rendezvénnyel gazdagodik a város. 2022-ben Kisfaludy Sándor születésének 250. évfordulóját ünnepeljük. Rá méltán lehetünk büszkék, hiszen költészete a romantika bölcsőjévé tette Sümeget. Ezért a 2022-es esztendő Sümegen Kisfaludy jegyében telik majd, Kisfaludy-emlékévet tartunk. E köré szerveződnek önkormányzati és civil programjaink, turisztikai attrakcióink. Szeretnénk, ha minél többen megismernék nagy költőnket és ezáltal Sümeget – hangsúlyozta Végh László.

A polgármester úgy fogalmazott, a 2022-es év több szempontból különleges lesz, hiszen megnyílik az új, hétéves európai uniós pályázati ciklus, amelyhez már készen vannak a sümegi pályázatok. Szeretnék megújítani az úgynevezett KISZ-lakótelep útjait, megoldanák a csapadékvíz elvezetését, és még sok egyéb fontos fejlesztést terveznek levezényelni a város különböző pontján – írja a veol.hu.